Smiltsērkšķu tēja ir ne tikai rudens mēnešu prerogatīva, kad ir pieejamas svaigas smiltsērkšķu ogas. To var pagatavot arī aukstajās ziemas dienās, izmantojot saldētas ogas.
Kā to darīt pareizi, uzzināsiet šajā rakstā.
Tātad, lai sāktu, piedāvājam nepieciešamo sastāvdaļu sarakstu, kurā iekļautas 12 tējkarotes smiltsērkšķu, 600 ml ūdens un medus vai cukurs – pēc garšas.
Uzvāra nelielu daudzumu ūdens un pārlej ar to ogas dziļā traukā.
Pagaidi dažas minūtes, lai smiltsērkšķu augļi atkustu, un tad tos sasmalciniet ar blenderi vai jebkurā citā jums ērtā veidā.
Iegūto ogu masu pārlej tējkannā un pievieno karstu ūdeni.
Lasi vēl: Nekad negatavojiet griķus šādā veidā. Kļūda, ko pieļauj daudzi cilvēki
Pēc 10 minūtēm, kas ir pietiekami ilgs laiks, lai tēja ievilktos, pievienojiet saldinātāju un varat to nogaršot.
Šādā veidā pagatavota tēja pat no saldētām ogām būs bagātīga ar vitamīniem, tai būs izteiksmīga garša un tā sasildīs aukstajos ziemas vakaros.